Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput
Rekreativa Medical
Rekreativa Medical

Dobrodošli, upoznajte naš centar!

5 sportsko-rekreacijskih disciplina | 2 lokacije

Naša ponuda


ASHTANGA JOGA

ASHTANGA JOGA

Ova dinamična i fizički zahtjevna joga sinkronizira dah i kretnju, kako bi se proizvela intenzivna unutarnja toplina i pročišćavajući znoj koji detoksificira mišiće i organe. Rezultat je poboljšana cirkulacija, lagano i snažno tijelo i smiren um. Ashtanga joga, sa svojim brojnim vinyasama, izvrsna je za izgradnju snage mišića jezgre i toniranje tijela. Pripremite se za znojenje dok se brzo krećete kroz postavljen slijed.

Ova dinamična i fizički zahtjevna joga sinkronizira dah i kretnju, kako bi se proizvela intenzivna unutarnja toplina i pročišćavajući znoj koji detoksificira mišiće i organe. Rezultat je poboljšana cirkulacija, lagano i snažno tijelo i smiren um. Ashtanga joga, sa svojim brojnim vinyasama, izvrsna je za izgradnju snage mišića jezgre i toniranje tijela. Pripremite se za znojenje dok se brzo krećete kroz postavljen slijed.

Ashtanga seže u prošlost tisućama godina i prenosi se preko neprekinute linije učitelja, mudraca i gurua, te kulminira u životu Sri K. Pattabhi Joisa, njegovog unuka R. Sharath Joisa i svakog Ashtanga praktikanta koji se pridržava ovoga naslijeđa danas. Ovaj izravni prijenos znanja od učitelja do učenika poznat je kao "parampara" i sadrži neusporedivu mudrost.

Ashtanga doslovno znači "osam udova" i prakticiranjem svakog sve nečistoće u tijelu i umu se uklanjaju. Prva četiri su orijentirana izvana i uključuju različite načine na se koje ponašamo (yama i niyama), kontrolu nad tijelom kroz asane (poze) i kontrolu disanja kroz pranayamu. Posljednja četiri slijede spontano nakon dugogodišnje prakse: pratyahara (osjećaj povlačenja), dharana (jednostruki fokus), dhyana (meditacija) i samadhi (oslobođenje).

Tehnika asana u Ashtangi je poznata po tome što je stroga i energična. Postoji šest serija asana, a svaka sadrži određenu sekvencu poza koje treba točno slijediti. U najvažnijoj prvoj ili primarnoj seriji (pod nazivom "Yoga Chikitsa" ili yoga terapija) postoji 30 poza. Serije položaja su točno definirane i potrebno je dovršiti jednu prije nego se prijeđe na drugu.

Temelji Ashtanga joge su dah (koji uključuje bandhe ili energetske lokote), asane (poze) i drishti (točka fokusa). Kretanje s dahom, ili vinyasa, je središte Ashtange. U svakoj pozi postoji specifičan pogled (fokus) koji između ostalog pomaže razvijati usredotočenost i njegovati neprekidan um.

Individualizirani pristup podrazumijeva da polaznici dobivaju mnogo individualne pažnje i prilagodbe od učiteljice, a ta veza je stup Ashtanga joge. Kako bi to bilo moguće, podrazumijeva se da radimo u malim grupama (vidi sliku).

Namijenjena je početnicima i iskusnijim vježbačima. Pattabhi Jois je rekao da svatko može prakticirati Ashtanga jogu: mladi, stari, vrlo stari, bolesni i slabi. Jedini koji ne mogu prakticirati Ashtanga jogu su lijeni ljudi. Potrebni su posvećenost, odlučnost, disciplina i predanost. Uz iskren napor i redovito prakticiranje, Ashtanga joga dovodi tijelo i um u stanje mira i stabilnosti.

Intenzitet:  umjereno visok  4/5

Populacija:  sve dobne skupine

Veličina grupe:  male grupe

Trajanje sata:  60+ minuta

www.rekreativa-medical.com/ashtanga-joga.html

Naša ostala ponudaKontaktirajte nas!


 1. Rekreativa Medical - Centar
  Trnje, Bosutska 9
  10 000 Zagreb
  092 209 57 70
 2. Rekreativa Medical - Novi Zagreb
  Dugave, Kamenarka 2
  10 020 Zagreb
  092 209 57 70

Pošaljite nam poruku!


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. "Nordic walking – healthy living"
 2. Baci oko na Čačkalicu!
 3. Sretna Nova 2019!
 4. Sretan i blagoslovljen Božić!
 5. Zimski dječji kamp Medosport
 6. Redovno tjelesno vježbanje
 7. #yogazamene niz
 8. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 9. Sportske povrede
 10. Besplatni ljetni programi 2018.