Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput
Rekreativa Medical
Rekreativa Medical

Dobrodošli, upoznajte naš centar!

5 sportsko-rekreacijskih disciplina | 2 lokacije

Naša ponuda


PAMETNA MEDICINSKA GIMNASTIKA

PAMETNA MEDICINSKA GIMNASTIKA

Pametna medicinska gimnastika je naš koncept grupnih vježbi u kojima izvodeći nizove pametnih pokreta povezanih u obrasce pametnih vježbi djelujemo na središnji živčani sustav, čime stvaramo trajne promjene i nove mišićne navike.

Pametna medicinska gimnastika je naš koncept grupnih vježbi u kojima izvodeći nizove pametnih pokreta povezanih u obrasce pametnih vježbi djelujemo na središnji živčani sustav, čime stvaramo trajne promjene i nove mišićne navike. Ovo između ostalog podrazumijeva i ponovnu uspostavu narušene funkcije onih mišića čija je funkcija stabilizacija kralježnice, i rasterećivanje mišića koji su prisilno preuzimali tu ulogu što nije njihova prirodna funkcija. Time postižemo smanjenje kroničnih boli koje su posljedica opisanog stanja, bolju pokretljivost i fleksibilnost tijela, i cijeli niz pozitivnih zdravstvenih promjena, previše da stane u ovaj kratak tekst. Postepeno razvijamo kvalitetniju senzomotoričku kontrolu nad svojim mišićima, i što više napredujemo prisutna kronična mišićna bol se smanjuje. Kada postignemo potpunu kontrolu i svaki dio lokomotornog sustava odrađuje funkciju za koju je prirodno predviđen, bol i napetost u potpunosti nestaju. Ključna je uključenost središnjeg živčanog sustava (mozga) u svjesnim pametnim pokretima (nisu uobičajeno mehaničko ponavljanje) čime se procesuiraju senzomotoričke informacije i stvaraju gore spomenute trajne nove navike.

Integracija kvalitetnih koncepata u jednu cjelinu je ono po čemu se medicinska gimnastika u Rekreativi razlikuje od drugih. Kroz vježbe fleksibilnosti, funkcionalne snage, balansa, disanja i propriocepcije tijelo činimo funkcionalnim za sve životne situacije.

Disanje je neizostavna komponenta svake vježbe. Osim same tehnike disanja, voditelj vodi članove da osjete gdje prirodno leži udah a gdje izdah, i osvjeste kroz pokret kako je disanje povezano s kojim dijelovima tijela.

Svaki sat u mjesecu je drugačiji i zajedno tvore povezanu cjelinu. Na svakom satu se koristimo drugim rekvizitom. Vježbamo s velikom loptom, s malom loptom, s malom lopticom, sa štapom, s bučicama, s elastičnom trakom i bez rekvizita.

Verbalni input je tehnika vođenja pametnih vježbi pri kojoj voditelj ne demostrira vježbu već ju opisuje riječima, što potiče polaznike na prisutnost i vizualizaciju same vježbe prije izvođenja, a rezultat je produbljeni engram i bolja povezanost tijela i uma. Kako se satovi u mjesecu razlikuju, tako se i udio pametnih vježbi u njima razlikuje, što znači da voditelj kombinira standardno pokazivanje vježbi i verbalni input.

Edukativna komponenta je dragocjen dio ovog koncepta, i od strane vježbača vrlo dobro prihvaćen. Tijekom vježbi "u hodu" učimo razumjeti što je postura i koji unutarnji i vanjski faktori na nju utječu, jer jednom kad ih osvjestimo možemo ih mijenjati i napredovati, nasuprot raširenom estetskom konceptu "ispravljanja". Učimo još rasteretne položaje, pravilno podizanje tereta, vrste sigurnih čučnjeva, rasteretno savijanje i naginjanje naprijed, i brojne praktične vještine koje podižu kvalitetu života.

Individualizirani pristup. Grupe su male ili srednje (vidi sliku) radi kvalitete rada, i voditelj asistira prilikom izvođenja vježbi. Vrijeme prije i poslije sata je otvoreno za konzultacije, pa slobodno ponesite vašu medicinsku dokumentaciju.

Naš koncept individualne tranzicije napretka je napredniji u odnosu na uobičajene stupnjeve grupe (početni > srednji > napredni) što znači da svaki član napreduje svojim osobnim tempom neovisno o ostatku grupe i time ne postoji pritisak da ju treba pratiti. U praksi to znači da voditelj prvo pokazuje osnovne elemente vježbe (disanje + osnova vježbe), pa postepeno vodi kroz dodatne elemente (element balansa, uključivanje ostalih dijelova tijela, osvještavanje kroz pokret, spajanje više elemenata u cjelinu, itd.) a svatko radi za sebe onoliko na kojoj je razini. Zvuči komplicirano, ali sav posao je na voditelju, polaznicima je izrazito lako pratiti vježbe.

Jednostavna primjena pametnih pokreta znači da ćete promijeniti čak i dosadašnji način sjedenja, iz pasivnog koje uzrokuje atrofiju i destabilizaciju, u osvješteno-aktivno koje čuva kralježnicu od ponavljajućih višesatnih statičkih opterećenja (kod sjedećih radnih mjesta), osobito najugroženije segmente kralježnice - lumbalnu i vratnu.

Učinci na Vaše zdravlje su brojni i ne skrivamo ponos na rezultate. Osvješteno tijelo i unaprijeđena postura, veća pokretljivost svih zglobova, veća stabilnost kralježnice, bolja simetrija tijela, bolja ventilacija pluća i kvalitetnije disanje, bolja cirkulacija, suzbijanje kroničnih bolesti (osteoporoza, dijabetes, kardiovaskularne bolesti), i naravno dobro raspoloženje tijekom i nakon svakog završenog sata.

Intenzitet:  umjeren 3/5
Populacija:  sve dobne skupine
Veličina grupe:  male i srednje grupe
Trajanje sata:  50 minuta

www.rekreativa-medical.com/pametna-medicinska-gimnastika.html

Naša ostala ponudaKontaktirajte nas!


 1. Rekreativa Medical - Centar
  Trnje, Bosutska 9
  10 000 Zagreb
  092 209 57 70
 2. Rekreativa Medical - Novi Zagreb
  Dugave, Kamenarka 2
  10 020 Zagreb
  092 209 57 70

Pošaljite nam poruku!


+ Pogledaj kompletnu listu sportova

Move Week 2015 / NowWeMove

Rekreacija.hr ključni Move agent 2015.
 1. „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

  „Roses Open“ – mjesto gdje se okupljaju svi zaljubljenici u odbojku na pijesku

 2. Roses Open 2016.

  Roses Open 2016.

 1. Tema broja:

  Kettlebell

 2. Stručni članak:

  Trening s girjama

 3. Što vam je potrebno:

  Oprema za trening

 4. Gdje vježbati:

  Kettlebell Klub Sparta

Video

 1. Step by Step - Kršić Patricija - New York, New York
 2. Megablast - Ferjančić Lana, Sarić Laura - Hej, smetaš mi
 3. Step by Step - Ritam Džungle
 4. Megablast - Bilać Klara - Tražim sreću
 5. Step by Step - Vurušić Helena, Pišonić Dorja - Kaput

Rekreacija.hr Vijesti

 1. "Nordic walking – healthy living"
 2. Baci oko na Čačkalicu!
 3. Sretna Nova 2019!
 4. Sretan i blagoslovljen Božić!
 5. Zimski dječji kamp Medosport
 6. Redovno tjelesno vježbanje
 7. #yogazamene niz
 8. Za sve koji vole ples, glazbu i dobar ritam
 9. Sportske povrede
 10. Besplatni ljetni programi 2018.